Hledáme nové „Kolibříky“ 

Hledáme nové „Kolibříky“ 

Vážení rodiče,  

pokud máte doma budoucího školáka nebo školačku a láká vás sebe-řízené vzdělávání v naší škole, pak následující informace jsou určeny právě pro Vás.  

Zahájili jsme kroky k přijímání dětí do prvního ročníku pro školní rok 2022/2023. Vzhledem k velkému počtu zájemců jsme se rozhodli rozdělit tento proces na jednotlivé, časově ohraničené části (viz níže).  

Pokud chcete zapsat Vaše dítě k nám do školy, čekají Vás tyto kroky: 

Krok 1. Dotazník, prosinec 2021 

Napište nám na info@skolacolibri.cz  a my Vám pošleme odkaz na úvodní dotazník, který vyplní oba rodiče a pošlou nám zprávu o vyplnění dotazníku na email, nejpozději do 23. 12. 2021. 

Krok 2. Osobní schůzka, leden 2022 

Vybrané zájemce pozveme na osobní setkání a probereme vše, co je pro Vás a pro nás ve vzdělávání dětí v naší škole důležité.  

Krok 3. Návštěva ve škole, únor - polovina března 2022 

Pokud se na ní shodneme po druhém kroku, absolvují zájemci návštěvu ve škole. Pro dítě se jedná o návštěvu 3 po sobě jdoucí dny a každý z rodičů stráví v této době ve škole jeden celý den (mohou oba dohromady nebo každý v jiný den).   

Krok 4. Zápis, duben 2022 

Zápisy do 1. ročníku proběhnou ve středu 20. dubna 2022 mezi 15-17 hod. V případě nepříznivé epidemiologické situace proběhnou zápisy elektronicky v termínu od 13. 4. do 20. 4. 2022 (po předchozí domluvě na 733 532 890 nebo info@skolacolibri.cz)

Pro školní rok 2022/2023 budeme přijímat 6 dětí.  

Upozorňujeme všechny zájemce, že je možné, že nebudeme moci z kapacitních důvodů přijmout všechny děti, které úspěšně projdou přijímacím procesem. V tomto případě rozhodneme podle počtu získaných bodů.  

Bodová kritéria jsou následující: 

  • Znalost a souznění s hodnotami a konceptem vzdělávání v Základní škole CoLibri. Rodina souzní s konceptem školy a zákonní zástupci znají a sdílejí pedagogický přístup školy.  0-15 bodů  
  • Docházka sourozence do školy CoLibri.  V rámci posilování sourozeneckých vazeb, slaďování rodinného a pracovního života jsou přednostně přijímány děti, které mají na škole studující sourozence.  5 bodů 

V případě převisu poptávky a stejného počtu bodů bude rozhodnuto losem.  

Další informace o přijímání dětí najdete TADY. V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat na emailu info@skolacolibri.cz. 

S ohledem na zkušenosti z minulého školního roku upozorňujeme, že termíny se mohou měnit podle epidemiologické situace a vládních nařízení. 

Těšíme se na Vás,  tým CoLibri